REVOLUSJONÆR? – JEG?

Sommeren var en lengre lidelse. Høstmørket har senket seg. Men man ligger ikke på latsiden, i alle fall ikke mentalt. Bare hør:

Lenge har man i etatens ytterste ledd nytt godt av perestrojka og glasnost – på norsk: utvidet handlingsrom og omvendt styringsdialog. Landets små og store lokalkontorer har kunne skalte og valte som de vil, helt uten kontroll og innblanding fra de høye makter.

Her i direktoratet stilles vi fortsatt til ansvar overfor våre ledere, vi blir fortalt hva vi skal gjøre og ikke gjøre – vi knebles og bindes. Tiden er inne for omveltning og revolusjon. Makten må tilbake til folket, til saksbehandlerne og byråkratene. Fra nå av vil vi ikke lenger følge strategier og planer. Vi gjør som vi vil. I beste fall informerer vi ledelsen om hva vi har bestemt oss for.

aetat.no vil i neste uke framstå i irrgrønn drakt, der resultatlisten etter søk på stillinger sorteres etter antall tegn i utlysningsteksten, som for sikkerhets skyld gjengis baklengs, ispedd vilkårlige personopplysninger fra CV-basen. Innloggingsboksen plasseres på en tilfeldig underside, men aldri på den samme. Dette styres av en trojansk hest, som også sørger for å spre e-postadressen din til 10 000 leverandører av dyre slankepiller og billige lån, samtidig som den spiller en artig melodi og sletter harddisken din.

I neste Forum vil man for første gang finne interessant stoff og velskrevne artikler, rikt illustrert med bilder fra vårt velfylte paparazzi-arkiv. Her skal manges godt skjulte fortid og pirrende privatliv fram i lyset, på glanset papir og i sterke farger.

Det reviderte Programnotatet får tittelen ”laissez-faire” og utgis kun i et tosiders julenummer, med kakeoppskrifter, gavetips til ham og henne, samt kryssord og vitser.

Intranettet legges ned, og hvert enkelt kontor utsyres i stedet med PlayStation, XBox, GameCube eller Sega MegaDrive etter eget ønske. Laptoper erstattes med GameBoy og mobiltelefoner med MP3-spillere.

¡Vive la revolución!